young professional

Podcast over stress bij young professionals

Michael Beers doorbraak coach en mede eigenaar van Young & Unlimited deelt in deze podcast zijn visie op werkstress bij young professionals en hoe we het verzuim kunnen terugdringen. Er zijn steeds meer professionals met werkstress gerelateerde klachten en de groep young professionals die thuis zitten wordt steeds groter. Michael Beers deelt in deze podcast zijn visie op de ontwikkelingen en welke innovatieslag bedrijven en individuen kunnen maken voor een gezonde toekomst.

 

Samenvatting interview met Michael Beers van Young & Unlimited

Er zijn steeds meer professionals met werkstress gerelateerde klachten en de groep young professionals die thuis zitten wordt steeds groter.

Michael: Dat zien wij ook. Dat is één van de redenen geweest dat we met young & Unlimited zijn gestart. Om juist de jongeren groepen die met hun carrière starten goed te begeleiden dat zijn meer vanuit zichzelf  en vrijheid vorm kunnen gaan geven. Dit betekent automatisch minder vanuit stress en angsten.

 

Hoe kijken jullie naar young professionals?

Michael: Dit is een interessante groep. Zij staan helemaal aan het begin van hun carrière. Young professionals leggen de lat voor zichzelf heel erg hoog. De verwachtingen die zij daarmee creëren zijn enorm. Niet willen falen. Perfect willen doen. Dat zijn allemaal dingen die kunnen leiden tot veel stress. Het probleem hierbij is dat het niet ophoudt als je thuis bent, omdat we het in ons hoofd blijven herhalen. We zien dat als een groot probleem. De young professionals hebben alle mogelijkheden en kansen en dat kan veel keuzestress teweeg brengen bij young professionals.

Wat kunnen we hieraan doen?

Michael: Op zoek gaan naar wat er in jou gebeurt. Dan heb ik het echt over de interne beleving. Als bedrijf kan je voorwaarden creëren waarin young professionals van deze generatie goed kunnen floreren. In hun kracht komen te staan. Dat is aan de ene kant de verantwoordelijkheid van het bedrijf, maar het is ook echt belangrijk dat je ook per individu op zoek gaat naar de diepere oorzaak van die stress. Van die druk die jij jezelf oplegt en wat het met je doet. Zodat jij vanuit je innerlijke kracht weer verder kunt gaan. Focus op jezelf en persoonlijke ontwikkeling. En daarbij ligt voor een deel de verantwoordelijkheid bij het bedrijf.

Hoe zit het met de druk die van buitenaf wordt opgelegd?

Michael: De omgeving en de maatschappelijke druk zijn allemaal belangrijke triggers van die stress. We leven in een interessante tijd. Veel technologische ontwikkelingen. Alles is bereikbaar en mogelijk. Tenminste dat is een idee dat bij veel young professionals leeft. We zien die omgeving als een trigger en niet als de oorzaak. Wat er intern gebeurd is het meest belangrijk. Daar heb je ook invloed op. De druk die wordt opgelegd vanuit ouders, omgeving, samenleving triggert iets bij ons zelf. Daar kan je heel gericht iets aan doen zodat je met een empowert gevoel de arbeidsmarkt op kunt gaan. In plaats van dat je probeert de omgeving te veranderen waardoor je niet voelt wat dat in jou aanraakt.

Bedrijven kunnen een omgeving creëren waar personeel zich prettig voelt. Waarin zij kunnen groeien en ontwikkelen. Dit geld natuurlijk voor alle werknemers. Betrokkenheid creëren bij elkaar en te luisteren en te groeien met elkaar. Niet alleen voor jezelf maar voor het hele team of het hele bedrijf.

 

Wat kunnen bedrijven doen?

Michael: Meer aandacht geven aan groei van binnenuit. Niet alleen gericht op de positie die je wilt bekleden maar dat je ook bewust wordt van de interne processen en dat je daar vrij van wordt.

Ondersteunt Young & Unlimited bedrijven hierin?

Michael: Young & Unlimited geeft trainingen en workshops voor bedrijven hoe ze dat kunnen doen. Maar ook voor young professionals zelf. Hoe zij zich meer in hun kracht kunnen voelen.

 

Hoe zit het met young professionals die al een tijd stress voelen richting een burn out gaan?

Michael: Het is belangrijk dat daar goede aandacht voor komt. Dat je dat niet laat aanmodderen maar dat daar actie op wordt ondernomen. Als stress langere tijd aanhoudt, wordt het chronische stress en dan ontstaan allerlei problemen voor het bedrijf en de young professional zelf.

 

Wat gebeurt er tijdens zo’n coaching programma?

Michael: Tijdens zo’n programma focussen we ons op het mentale, emotionele en fysieke. We gaan echt op zoek naar wat het individu drijft. Wat drijft jouw gedachten, wat drijft jouw gedrag en wat drijft jouw emoties. Vanuit die bewustwording komt een realisatie dat deze patronen niet vrij is. Dit zijn vaak oude patronen die je niet meer dienen. Als je daar een bewustzijn creëert dan kan je nieuwe patronen en overtuigingen creëren die wel bijdragen aan wat jij wilt en belangrijk vindt.

Daar zijn velen niet mee in contact.

Michael: Daarom ontstaat al die twijfel, angst en gedachten, eindeloze scenarios. Ik geloof zelf dat iedereen al weet wat hij wil, alleen dat het bedekt wordt met een dikke laag van twijfel, angsten en gedachten. Wat wij doen is daar meer helderheid en openheid in creëren. Zodat er naar buiten komt wat er altijd al is geweest.

 

Is de stress na het coaching programma voorbij?

Michael: Je leert anders omgaan met stress. Stress op zichzelf is geen probleem. Het doel is niet om nooit meer stress te ervaren of een angst te voelen. Dat is onmogelijk en stress is op opzich ook geen probleem. Het wordt een probleem als die patronen van stress en angst jou over gaan nemen.

Dat is iets wat we zien bij mensen die een programma hebben gevolgd bij ons. Dat zij niet meer mee gaan in die patronen, waardoor ze zelf de regie hebben over hun leven.

 

Voor wie zijn de coaching programma’s?

Michael: Wij bieden onze programma’s aan voor particulieren, young professionals, scholieren, studenten, bedrijven universiteiten en scholen die meer inzicht willen creëren voor preventie. Van daaruit organiseren we hele leuke dagen en inspirerende colleges op aanvraag.

We bieden de individuele coaching programma’s voor young professionals waarbij je één op één ook bieden we daarnaast bieden we voor mensen die er nog niet uit zijn loopbaantrajecten waarbij je erachter komt wat jij wil. Wat is nou jouw wens. Wat is nou jouw missie?

Dat doen we vanuit onze locaties in Amsterdam, Rotterdam en Voorburg (regio Den Haag).

Twijfel je of je een burn out hebt? Doe dan de burn out test van onze partner Burn Out Poli. Ben je nieuwsgierig naar de programma’s neem dan contact op. We bespreken de mogelijkheden graag met je in een vrijblijvend persoonlijk gesprek.