8 Triggers die leiden tot keuzestress en hoe je ervan af komt. Young & Unlimited. Coaching voor millenials In Amsterdam, Rotterdam en Voorburg. Boost yourSelf!

8 Triggers die leiden tot keuzestress

Keuzes maken is niet voor iedereen even makkelijk. Veel jongvolwassenen hebben bij het maken van kleine beslissingen al last van keuzestress. We willen allemaal de juiste keuzes maken én we leven in een tijd waarin er enorm veel keuzemogelijkheden zijn.

Maar waarom is keuzes maken zo lastig en waar komt die keuzestress vandaan? De afwegingen die we maken bij het maken van een keuze kunnen per persoon verschillen. Hieronder acht algemene triggers die bij jou ook in een afgeleide vorm die keuzestress kunnen opleveren:

  1. Je bent momenteel niet in contact met je gevoel en behoeften.
  2. Alle mogelijke scenario’s ga je af om de mogelijke uitkomst van je keuze te bedenken.
  3. Je ziet direct beren op de weg, doordat je direct overgaat tot hoe je jouw keuze voor elkaar moet krijgen.
  4. Je voelt je verantwoordelijk voor de keuze die je maakt en wilt die verantwoordelijkheid niet dragen.
  5. Het perfect willen doen en de perfecte keuze willen maken.
  6. De waardering van anderen is hoogste prioriteit bij het maken van een keuze.
  7. Je vergelijkt jezelf continu met anderen.
  8. Je maakt keuzes op basis van wat anderen willen.

Hoe kom je snel van keuzestress af?

Diep van binnen weet jij gewoon wat de juiste keuze is voor jou. Het kan alleen nog lastig zijn om in contact te zijn met wat jij zelf wilt, doordat je vast zit in je mentale patronen, ofwel gedachten. Wat zou jou het opleveren om los te komen van die interne druk en te weten wat jij wil?

Hoe kom ik in contact met mezelf?

Je komt weer met jezelf in contact door momenten van rust en stilte voor jezelf te nemen. Momenten van rust en stilte waarbij je met je gedachten helemaal in het nu bent. Even de natuur in kan daarbij heel goed helpen.

Wees je ook bewust van je interne dialoog, ofwel de dingen die je tegen jezelf zegt of jezelf afvraagt. Door jezelf de juiste vragen te stellen kom je weer in contact met jezelf en jouw eigen behoeften. Start met jezelf in iedere situatie de logische vraag te stellen ‘Wat wil ik zelf?’

In de coaching programma’s van Young & Unlimited word jij je onder begeleiding heel gedetailleerd bewust van jouw belemmerende patronen, die jou alleen maar een gevoel van stress opleveren, zodat je daar los van kunt komen. Je leert luisteren naar het stuk in jou wat vrij is van die keuzestress.

Coaching voor millennials

Scholieren, studenten en young professionals worden in de Young & Unlimited coaching programma’s naar dit gevoel van vrijheid begeleid door drie ervaren coaches. Een mentale doorbraak coach, een emotietherapeut en de osteopaat. Je gaat je eigen keuzes maken op basis van jouw innerlijke kracht en vertrouwen, waardoor jij keuzes gaat maken en het leven gaat leiden waar jij zelf gelukkig van wordt. Dit is een toolbox voor het leven.

Je kan binnen drie dagen bij Young & Unlimited terecht voor een gratis kennismakingsgesprek met één van onze coaches. Voel je vrij om contact op te nemen en vrijblijvend een gesprek in te plannen. Boost yourSelf. Jij ben Young & Unlimited.