Weten wat je niet wil. Young & Unlimited

Ik weet alleen wat ik niet wil

Herken jij dat je geen idee hebt wie je bent en wat je wil, maar wel heel goed weet wat je niet wil? Jij bent niet de enige. Er zijn mensen die hun hele leven niet weten wat ze willen en daarom maar iets doen waar ze ongelukkig van worden. Maar dat hoef jij niet te zijn. Jij kan de keuze maken om te doen waar jij zelf blij van wordt. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en jouw tools om dit te realiseren geven wij jou graag. Hieronder drie obstakels die jij direct kan wegnemen.

Wat, waarom, hoe

Ben je bedreven in het afketsen van dromen omdat je beren op de weg ziet? Dan gaat jouw aandacht waarschijnlijk direct naar hoe je het idee dan voor elkaar moet krijgen.

Ons advies is om eerst jouw droom helder te krijgen. De juiste volgorde van vragen zijn:

  1. Wat wil ik?
  2. Waarom wil ik dit?
    Als je het dan nog steeds wil ga je pas naar de hoe vraag.
  3. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?

Wanneer je te vroeg start met de hoe vraag, dan kijk je alleen naar het topje van de ijsberg (het eindresultaat). Door de waarom vraag helder te hebben weet je waarvoor je het doet. Als de waarom niet sterk genoeg is kan je beter direct stoppen.

Toekomst voorspellen

Iets nieuws realiseren is uitdagend. Voor velen is dit al een groot struikelblok omdat zij verzekerd willen zijn van een positief eindresultaat. Dit levert veel keuzestress op. Het gevolg is dat zij vast blijven zitten in de ‘veilige’ situatie waar ze niet gelukkig van worden. Maar als je niet blij bent in je huidige situatie dan kan de nieuwe situatie je alleen maar wat opleveren toch?

Waar gaat mijn focus heen?

Het is heel interessant om te ontdekken waar jouw focus ook gedurende de dag steeds heen gaat. Heb jij je gedachten al wel eens geobserveerd? Vanaf nu mag je dit zonder oordeel gaan doen. Ontdek hoe je tegen jezelf praat en of jouw focus gaat naar wat er niet goed gaat of juist naar wat er wel goed gaat. Kom je erachter dat jouw focus steeds gaat naar wat er mogelijk mis kan gaan. Verleg jouw aandacht dan zo veel mogelijk naar het positieve.

Hoe kom ik erachter wat ik wel wil?

Begin met jezelf de vraag te stellen: Wat wil ik echt? Je mag de tijd nemen om deze vraag even tot je door te laten dringen. Je hoeft niet direct een antwoord te hebben. Wees ruimdenkend. Misschien krijg je allemaal inspiratie uit een onverwachte hoek.

Wat heb je ervoor over om vanuit je eigen kracht te doen wat jij zelf wil? Zodat je vrij van alle gedachten die jou belemmeren keuzes maakt. Als je het lastig vindt om in contact te komen met dat waar jij gelukkig van wordt dan kunnen wij jou daarbij helpen. In de twaalf weken coaching programma’s van Young & Unlimited wordt jij je bewust van wat jouw belemmert en breek je daar doorheen waarna jij vanuit vrijheid jouw leven inricht.

Jij bent de hoofdpersoon van jouw eigen leven. Jij mag doen waar jij blij van wordt. Jij hebt nu de keuze om daar vol voor te gaan.  Boost yourSelf! Jij bent Young & Unlimited.