Blue Monday

Blue Monday feit of fabel?

Vandaag is het ‘Blue Monday.’ Volgens Wikipedia zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar.

Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Grote kranten en andere media besteden jaarlijks kritiekloos aandacht aan Blue Monday. Maar klopt dit fenomeen wel? Is deze dag echt de meest deprimerende dag van het jaar?

De Mindfuck van Blue Monday

Gedachten hebben scheppingskracht. Dus als jij gelooft dat Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar is en jouw focus gaat naar alles wat in jouw beleving niet goed is en gaat, dan wordt dit ook de meest deprimerende dag van het jaar voor jou.

Maar waar veel mensen zich nog niet bewust van zijn, is dat wij het vermogen hebben om zelf te kunnen kiezen en sturen hoe wij ons voelen. Als jij je aandacht richt op wat jij wél wil dan is Blue Monday gewoon net als iedere andere dag. Vanuit de Young & Unlimited mindset is Blue Monday dus een absolute FABEL.

Als jij je geluk af laten hangen van omgevingsfactoren, dan voel jij je waarschijnlijk vaak niet optimaal. Wat zou het jou opleveren als jij zélf de regie pakt over jouw gemoedstoestand?

Nieuwe mindset

Wanneer jij jezelf toestemming geeft om dingen in het leven anders te benaderen, dan verandert je gevoel automatisch ook mee. Hoe kan jij je aandacht verleggen?

Laten we een experiment doen

Denk aan iets waar jij blij van wordt. Bijvoorbeeld op vakantie gaan, of iets anders waar je naar uitkijkt. Wat voor gevoel geeft het jou om daar al te zijn? Het gevoel wat dit je nu oplevert kan jij nu al meenemen in jouw dagelijks leven.

Coaching programma’s

Wil je meer de diepte ingaan? Neem dan contact op met Young & Unlimited voor meer informatie. In de high impact coaching programma’s word jij je heel gedetailleerd bewust van de belemmerende gedachte-, gevoels- en gedragspatronen die jou niet meer dienen. Door je daar bewust van te worden, kan je deze patronen loslaten en kan jij je richten op wat je wel wil.

Je krijgt van Young & Unlimited een toolbox for life, waarmee jij in contact komt met wie jij werkelijk bent en leert vanuit daar keuzes maken waar jij gelukkig van wordt. Zo begeleidt Young & Unlimited scholieren, studenten of young professionals naar een gevoel van innerlijke kracht en vrijheid.

 “You know your winning when you’re happy for no reason.

When you don’t attach your happiness to anything or anyone you become free.”